ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

27 Ιουνίου 2011

   Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
   Την Τρίτη 28.6.2011 και Τετάρτη 29.6.2011 σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε στην 48ωρη απεργία και να διαδηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, όπου, πέρα όλων των άλλων διακυβεύονται και οι εργασιακές μας θέσεις.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

20 Ιουνίου 2011

Ο Σύλλογος υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε αισθάνονται βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη.
Ένας πραγματικός αγωνιστής που έδινε καθημερινά την μάχη του για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, έφυγε πρόωρα από κοντά μας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό όχι μόνο στο κόμμα του αλλά και στην κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν ένα λόγο παραπάνω για να αισθάνονται αυτό το κενό, γιατί, ήταν πάντα κοντά τους και έδινε μαζί τους, σχεδόν καθημερινά, τον αγώνα του για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Α.Ε.
Άγγελε καλό ταξίδι και να είσαι βέβαιος ότι οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά ή κομματικά ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας.


                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                                                                 
    Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Βασιλειάδης                              Κων/νος Αγγελίδης

8 Ιουνίου 2011

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2008

Επίκαιρη Ερώτηση Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για τις
ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
')'
Ημ. Δημοσίευσης: 08/04/2008 01: 00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος; του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος; Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση και την πολιτική της στον τομέα αυτό.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό
Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιδίωξη την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.
Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.
Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών - έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Για το λόγο αυτό, καλείται ο κ . Πρωθυπουργός:
- Να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας.
- Να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς; και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης; της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.
Ο ερωτών
Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
   Την Πέμπτη 9.6.2011 απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι των υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ (ΔΕΗ- ΟΤΕ- ΛΙΜΑΝΙΑ- Τ.Τ.- ΕΛΤΑ-  ΟΣΕ). Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε στην γενική αυτή απεργία και να διαδηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, όπου, πέρα όλων των άλλων διακυβεύονται και οι εργασιακές μας θέσεις.
   Θα υπάρξουν δύο συγκεντρώσεις στις 1200 το μεσημέρι, του ΕΚΘ που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους και του ΠΑΜΕ που θα γίνει, συμβολικά και λόγω της πώλησης της ΕΥΑΘ, έξω από τα γραφεία της εταιρίας στην Εγνατία 127.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

7 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
   Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να παραβρεθούν σε κοινή Γενική Συνέλευση με το Σωματείο Εργαζομένων που θα γίνει την Τετάρτη 8.6.2011 στις 1400 στο ισόγειο του κτιρίου της εταιρίας στην  Εγνατία 127.
   Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

3 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 1.6.2011 ΣΤΟ Ε.Κ.Θ






ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ Α.Ε ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ





Ο "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Θ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ καταγγέλλουν στον λαό της Θεσ/νίκης την αήθη όσο και προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Αβραμόπουλου. Μία συμπεριφορά που προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πάνω από 150 εργαζόμενοι με επικεφαλείς τους συνδικαλιστές παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τους εκθέσουν τα της πώλησης της εταιρείας και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ Α.Ε.
Ενώ το θέμα ήταν να συζητηθεί πρώτο στην συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου εσκεμμένα καθυστερούσε την συζήτηση του από τις 1400 εως τις 1830 οπότε έγινε και διακοπή της συνεδρίασης. Οι εργαζόμενοι φυσικά αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την άθλια συμπεριφορά του άλλοτε προέδρου του Ε.Κ.Θ Αβραμόπουλου. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης και μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κ.κ  Ζαργιανόπουλου, Μηταφίδη και Στεργίου, δέχθηκε ο «αυτοκράτορας» του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα, απουσία βέβαια των εργαζομένων.
Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου, άλλωστε επί προεδρίας του στο Ε.Κ.Θ ξεκίνησαν οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας χωρίς να ανοίξει μύτη. Ποτέ δεν εκφράστηκε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για εμάς τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ είναι ένας απ’ αυτούς που θέλουν το ξεπούλημα.
Η παρουσία του στον θώκο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Θ. δεν είναι και ότι καλύτερο για τους συνδημότες μας. Για τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ είναι πλέον κόκκινο πανί και να μην ξεχνά ο γυμνός «αυτοκράτορας» ότι οι καιροί έρχονται και παρέρχονται και ότι ο λαός και μνήμη έχει και γνώση έχει.
Καλούμε τις παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου. Καλούμε   τον Δήμαρχο να τον επαναφέρει στην τάξη, διαφορετικά θα θεωρήσουμε ότι κινούνται στο ίδιο πνεύμα.
Ήταν η δεύτερη φορά που ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ εξ αιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το Δ.Σ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε κατέλαβαν σήμερα 3.6.2011 το χώρο της συνεδρίασης της επιτροπής του διαγωνισμού «για τη λειτουργία του Διυλιστηρίου» και ακύρωσαν για δεύτερη φορά την διενέργειά του.
   Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ δηλώνουν ότι και όλοι οι επόμενοι διαγωνισμοί που έχουν δημοσιοποιηθεί δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφασή της για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Α.Ε.
   Δεν θα αφήσουμε να εγκληματήσουν εις βάρος του λαού της πόλης μας.
   Με τα 60 εκατ. Ευρώ που θα πάρουν από τον μεγαλοεργολάβο δεν εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος των 500 δις. Το δημόσιο χρέος θα εξυπηρετηθεί αν φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο, αν κατασχέσουν την περιουσία όλων αυτών των πολιτικών που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία, ας φέρουν λοιπόν πίσω τα κλεμμένα για να ξοφλήσουν τους κολλητούς τους τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ.
   Η λαϊκή εξέγερση είναι κοντά. Ας ψάξουν από τώρα τρόπο διαφυγής από την χώρα!

ΤΟ Δ.Σ.